KURULUŞUNDAN BUGÜNE CHP PARTİ OKULU
CHP Parti Okulu’nun kuruluş çalışmaları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle 2011 yılında başlatılmıştır. Partimizin Çevre Sokak’ta bulunan eski genel merkez binası Parti Okulu için tahsis edilmiş ve 9 Eylül 2011 tarihinde “Bülent Ecevit Siyaset Okulu” adıyla açılışı yapılmıştır. 24 Ocak 2014 tarihinde Partimizin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’in heykeli, heykeltıraş Filinta Önal’ın eseri olarak Parti Okulu’nun ön cephesine dikilmiştir.
Dönemin Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı sorumluluğunda, usta eğitmenler Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Dr. Ümit Erkol ve İsmail Hakkı Kurt eğitim içeriği oluşturma çalışmalarına başlamış ve ilk olarak Eğitici Eğitimi (EE) Modülü geliştirilmiştir. İlk zamanlarda üç gün olup, daha sonraları iki tam gün olarak planlanan Eğitici Eğitimi’nin pilot uygulaması 21 Ekim 2011 tarihinde Ankara’da yapılmış ve Parti Okulu’nun ilk eğitmenleri yetiştirilmiştir.
Eğitici Eğitimi Modülü yıllar içinde olgunlaştırılmış ve halen uygulanmaya devam edilmektedir. Yetişkin eğitim yöntemlerinin anlatıldığı bu eğitim modülünde Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Etkili Sunum Yöntemleri ve Sosyal Proje Yönetimi anlatılmaktadır. Bununla birlikte, Temel Siyaset Eğitimi Modülünde bulunan konuların tamamı ile ilgili atölye çalışmaları yapılmakta ve katılımcılar birer sunum yapmaktadır. Bugüne kadar yurt içinde her ilde ve yurt dışı birliklerimizde 3500 civarında partilimiz Eğitici Eğitimi Modülünü tamamlamış ve eğitmen sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bu eğitmenlerden 1500 kadarı aktif olarak eğitim vermeye devam etmektedir.
2012 yılında Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi (ÜTSE) Modülü hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu modül içeriğinde CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, CHP Programı, Halkla İlişkiler ve İletişim, Sosyal Demokrasi ve Sosyal Proje konuları bulunmaktadır. İlk zamanlarda üç gün olarak planlanan, daha sonraları iki tam gün olarak düzenlenen bu modül ile üyelerimizin temel bilgi ve donanımlarının artırılması amaçlanmıştır. Bununla birlikte bu modülde üyelerimizin 4-5 kişilik ekipler halinde birer sosyal proje hazırlayıp uygulamaları istenmekte ve halkla doğrudan temas etmeleri sağlanmaktadır. Bununla birlikte proje yaparken üyelerin birbirlerini tanımaları ve beraber çalışma, ortak iş yapma beceresi geliştirmeleri de hedeflenmektedir. Eğitime tam süre katılan ve sosyal projesini tamamlayanlara sertifika verilmektedir. Bu güne kadar on binlerce üyemiz ÜTSE almış bulunmaktadır.
Yine 2012 yılında Parti Okulu olarak ilk kez, Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Beldesi’nde (Akkuyu) Gençlik Yaz Kampı düzenlenmiştir. Beş gün süren bu kampa yurt çapında 147 gençlik kolları yöneticisi katılmıştır. Gençlik kampında Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi konuları işlenmiş ve çeşitli etkinliklerle gençler arasında yoldaşlık kültürünün gelişmesine çalışılmıştır. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ziyaret ettiği kampa çok sayıda milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaşmışlardır. Gençlik Kampı’nın Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralinin yapılmasının planlandığı yer olan Akkuyu’da yapılması bilinçli bir tercih olup gençlere nükleer enerjinin zararları anlatılmış ve katılımcılarda çevre bilincinin gelişmesi sağlanmıştır. Bilgilerimize göre Partimiz en son 1972 yılında gençlik kampı düzenlemiştir.
Parti Okulu 2012 yılı sonuna kadar, 14 ayda yurt genelinde farklı illerde 34 Eğitici Eğitimi gerçekleştirmiş ve 1900 parti eğitmeni yetiştirmiştir. 16.02.2013 tarihinde Ankara ATO Congresium’da düzenlenen görkemli bir “Eğitici Eğitimi Sertifika Töreni”yle tüm eğitmenlere sertifikaları verilmiştir.
2013 yılında, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerine katılmayı planlayan tüm aday adaylarına yerel yönetim eğitimi verilmiştir. Ancak daha sonraları yerel yönetim eğitiminin bu şekilde sürdürülemeyeceği anlaşılmıştır.
Parti Okulu sadece eğitim vermekle yetinmemiş, başta örgütlenme ve saha çalışmaları olmak üzere pek çok konuda ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışmalar yapmıştır. Sandık Bazlı Örgütlenme Modeli ve Eğitimi (SÖRE) ilk kez 2013 yılında düşünülmüş ve yarım günlük bir eğitim modülü olarak tasarlanmıştır. Bu eğitim modülü ilerleyen yıllarda, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTEM) Genel Başkan Yardımcılığı işbirliğiyle yaygınlaştırılmıştır.
Bu örgütlenme, eğitim ve çalışma modelinde her seçim sandığına kayıtlı seçmenler iki üyemize bağlanmış ve bu kişiler eğitildikten sonra ev ziyaretleri gerçekleştirerek halkla seçim zamanı dışında da temas edilmesi sağlanmıştır. 2014 yılından sonra sık sık ulusal seçimler (milletvekilliği, yerel yönetimler, referandumlar, Cumhurbaşkanlığı) yapılması ve her seçimde sandıklarda bulunan seçmenlerin değişmesi nedeniyle bu örgütlenme ve çalışma yönteminin sürdürülebilir olamayacağı anlaşılmıştır. Sandık Çevresi Örgütlenme Yöntemi 2018 yılında Sokak Örgütlenmesi Yöntemine evrilmiş ve çalışmalar “Komşunu tanı, onu dinle ve bir iyilik yap” mantığıyla devam etmiştir.
Parti Okulu’nun kurulduğu ilk dönemlerde eğitimlerin planlanması ve yürütülmesi görevini Parti Okulu Eğitim Müdürü Zerrin Topuz üstlenmiş, okulun idari müdürü olarak ise Erdal Danık görevlendirilmiştir.
Mayıs 2014-Ocak 2016 tarihleri arasında, parti içi eğitimle ilgili çalışmalar Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu sorumluluğunda yürütülmüştür.
Bu dönemde, eğitim çalışmalarına devam edilmiş Parti Okulu’nun ana eğitim programları haline gelen Eğitici Eğitimi ve Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi sürdürülmüştür. Daha önce Sandık Çevresi Sorumluları Eğitimi olarak gerçekleştirilen eğitim, içerik ve yöntem bakımından geliştirilerek Mahalle/Köy Temsilcileri ve Sandık Çevresi Sorumluları Eğitimi olarak güncellenmiştir.
Bu eğitimlerin yanı sıra seçim güvenliğine yönelik Cumhurbaşkanlığı Seçimi (10.08.2014) Sandık Kurulu Üyeleri, Kat ve Bina Sorumluları Eğitimi ile 25. ve 26. (7.6.2015, 1.11.2015) Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Sandık Güvenliği Eğitimleri (Yurtiçi ve Yurtdışı Sayım-Döküm) olarak düzenlenmiştir.
Bu modüllere ek olarak parti örgütlerinin il ve ilçe kademelerindeki yöneticilerine verilmek üzere Yönetici Eğitimi Modülü oluşturulmuş ve ilk olarak 5–6 Aralık 2015 tarihinde Bursa Gemlik’te pilot uygulama yapılmıştır. Bu eğitim modülünde Liderlik, İletişim, Etkin Ekip ve Proje Yönetimi, Yöneticilerin Tüzük ve Yönetmeliklere Bağlı Görev ve Yetkileri, Toplantı Yönetimi, Parti İçi Eğitim, İntranet ve CHPnet, Sandık Çevresi Örgütlenmesi, Dünden Bugüne Cumhuriyet Halk Partisi konuları işlenmiştir. Pilot uygulamalardan sonra Yönetici Eğitimi Modül’ü geliştirilerek 13.03.2018 tarihinde Mersin’den başlayarak yurt genelinde uygulanmıştır.
Ayrıca Bülent Ecevit Siyaset Okulu binasının 1. Katında bulunan ve öncesinde depo olarak kullanılan alan, tadilata alınarak Parti Okulu Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere hazır hale getirilmiş, Dil Derneği Kurucularından Köy Enstitülü Öğretmen Yazar Ali Dündar’ın bağışladığı çok sayıdaki kitap ile kütüphanenin ilk tohumları 2015 yılında atılmıştır.
Parti Okulumuz, halkın eğitimi ve bilgilendirilmesine yönelik olarak 10.1/14.2 2015 tarihleri arasında Parti Okulu binasında “Cumartesi Toplantıları” başlığıyla beş adet konferans düzenlemiştir.
Parti içi eğitim çalışmaları 5.2.2016 tarihinden itibaren 24-26. Dönem CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı sorumluluğunda yürütülmektedir.
Bu dönemde Parti Okulu’nun kurumsallaşmasına yönelik olarak, Parti İçi Eğitim Birimi (PİEB) oluşturulmuş, “İl/Bölge Koordinatörlük” sistemi getirilmiş koordinatörler aktif Parti Okulu eğitmenlerinin arasından seçilerek organizasyon ve standardizasyonun sağlanması amacıyla eğitim sekreterlerine destek olmak üzere görevlendirilmiştir.
Parti İçi Eğitim Birimi ilk toplantısını 9 Şubat 2016 tarihinde yapmış ve bu toplantıda PİEB üyelerinin Aytuğ Atıcı, Ümit Erkol, Sezgin Öztürk, Özden Akkiray, Tuba Canlı, Yıldırım Kaya olmasına karar verilmiştir. Bu tarihten itibaren PİEB Toplantıları haftalık olarak yapılmış ve Parti Okulu bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yönetilmiştir. PİEB toplantı tutanakları koordinatörlerimizin göreceği biçimde ağ sayfamızın “Yönetim Paneli”nde yayınlanmaktadır. PİEB’de zaman içinde Gaye Usluer, Aydın Yaşar, Serpil Ejder, Nazlıgül Aktaş, Tuğrul Köprülü, Çağlar Akay, Miraç Gül, Ferhat Köprülü, Sibel Özdemir, Deniz Yavuzyılmaz, Müzeyyen Şevkin, Ensar Aytekin de görev yapmışlardır (Tablo 1). PİEB üyeleri çeşitli illerin eğitim sorumluluğunu üstlenmiş ve görevli oldukları illerdeki koordinatör ve eğitmenlerle uyumlu çalışmalar yapmışlardır.
Parti Okulu’nda görev yapmış olan koordinatörlerin listesi Tablo 2’de gösterilmektedir.
2016-2019 yıllarını kapsayan süreçte yaz ve kış gençlik kamplarına ağırlık verilmiş ve toplam 39 gençlik kampı düzenlenmiştir. Ayrıca ilk kez 7-8 Nisan 2018 tarihleri arasında İsviçre’nin Bern Kantonu’nda Yurt Dışı Gençlik Kampı düzenlenmiş olup, ikincisi 1-2 Aralık 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Bordeaux kentinde yapılmıştır. Yurt dışı gençlik kamplarına farklı ülkelerde yaşayan gençlerimiz katılmışlardır.
Parti Okulumuz eğitim çalışmalarını değerlendirmek ve eğitim modüllerini geliştirmek üzere ilkini 11.6.2016 tarihinde yaptığı Parti İçi Eğitim Çalıştayları düzenlemeye başlamıştır. Çalıştayların dördüncüsü 28-30.8.2019 arasında İstanbul/Kilyos’ta düzenlenmiş ve eğitimin ardından koordinatörlere Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi verilmiştir. Ulusal ölçekte düzenlenen çalıştayların sonuçları yayınlanarak kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Parti içi eğitim faaliyetlerinin duyurulması amacıyla internet üzerinden “CHPOkul” isimli bir E-bülten hazırlanmış ve Kasım 2018’den itibaren yayınlanmaya başlanmıştır. Üçer aylık dönemler halinde yayınlanan e-bültenin 5. Sayısı Ekim 2019’da yayınlanmıştır.
Parti Okulumuzun sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılmış ve faaliyetlerimiz halkla paylaşılmıştır. Başta Sandık Güvenliği ve Sokak Örgütlenmesine yönelik eğitim videoları olmak üzere birçok eğitim videosu çekilerek sosyal medya üzerinden hedef kitlelere ulaştırılmıştır.
Özellikle Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi ve Eğitici Eğitimi modülleri üzerinden yurtdışındaki eğitimler yoğunlaştırılmış ve yurt dışı birliklerimiz kendi eğitimlerini yapacak düzeye getirilmiştir.
Gençlik kamplarında başarılı olan ve sosyal proje yarışmasında dereceye giren gençler uluslararası düzeyde organize edilen sosyal demokrat gençlik kampları ve politik organizasyonlara gönderilmiştir.
Parti Okulumuzun bu güne kadar uygulamakta olduğu Eğitici Eğitimi, Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Gençlik Kampları, Yönetici Eğitimi ve Sandık Güvenliği Eğitimi modülleri ihtiyaçlara göre geliştirilmiş ve eğitim içeriklerine atölye çalışmaları eklenmiştir. Adı geçen modüllere ek olarak:
“Gençlik Akran Temel Siyasi Eğitimi” (6-8 Mayıs 2016)
“Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi” (27-29 Ocak 2017)
“Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi” (4-6 Ağustos 2018)
“Sokak Örgütlenmesi Eğitimi” (8 Aralık 2018)
“Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetimler Eğitimi” (15 Mayıs 2019)
“İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetimler Eğitimi” (28-29 Eylül 2019)
“Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi”, (30 Kasım-1 Aralık 2019)
modüllerini geliştirerek yurt genelinde uygulamaya başlamıştır.
Gençlik Akran Temel Siyasi Eğitimi: 18-30 yaş arası gençlere, yine aynı yaş aralığındaki genç eğitmenler tarafından verilen temel eğitimdir. Konular ÜTSE ile aynı olup, atölye çalışmalarına ağırlık verilmektedir. Sosyal projesini tamamlayan gençlere sertifika verilmektedir. Eğitimler gençlik kamplarında beş gün, illerde ise iki gün olarak verilmektedir. İlk olarak 6-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında İzmir’de yapılmıştır.
Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi (SİDE): Başta gençler olmak üzere tüm üyelerimizin sosyal demokrat ideolojiyi içselleştirmelerini sağlamak üzere hazırlanmış bir modüldür. Eğitimler gençlik kamplarında beş gün, illerde ise iki gün olarak verilmektedir. İlk olarak 27-29 Ocak 2017 tarihleri arasında Nevşehir’de yapılmıştır.
Konunun uzmanları tarafından “Dünyada Sosyal Demokrat İdeoloji”, “Türkiye’de Sosyal Demokrat İdeoloji”, “Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı” ve “Evrensel İnsan Hakları” dersleri anlatılmaktadır. Ayrıca “Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı”, “Emek ve Sendikalar”, “Basın Özgürlüğü”, “Dünyada İz Bırakan Devrimler”, “Kadın Erkek Eşitliği”, “Atatürk’ü Anlamak” konularında atölye çalışmaları yapılmaktadır.
Sosyal Demokrat Liderlik Eğitimi: Partimize lider yöneticiler kazandırmak üzere tasarlanmış bir eğitim modülüdür. Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi ve Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimini tamamlayanlara verilmektedir. Üçer günlük iki ayrı modül olarak tasarlanmış ve ilk pilot eğitimler Parti Okulu koordinatörlerine iki sınıf olarak verilmiştir. İlk eğitimin birinci basamağı 4-6 Ağustos 2018 tarihleri arasında Nevşehir/Gülşehir’de, ikinci basamağı ise 2-4 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul/Büyükada’da verilmiştir.
Liderlik Eğitimi’nde başlıca “Sosyal Demokrat Lideri Tanımak / Johari Penceresi (Neleri Açık Alana Almalı, Gizli ve Kör Alanlarımızı Nasıl Azaltmalıyız)”, “Sosyal Demokrat Liderin Temel Özellikleri”, “Lider’in İnsan Davranışlarını Analiz Edebilme Bilgi ve Becerilerinin Yükselmesi”, “İletişim ve Önemi (Koçluk ve NLP Kökenli İletişim)”, “Zihin Nasıl Çalışır? (Sosyal Demokrat Lider Bunu Nasıl Kullanmalı?)”, “Zihnin Yasaları”, “Sorumluluk – Güç – Yetki”, “Mantık Seviyeleri”, “Dinleme, Soru Sorma, Geri Bildirim”, “Dili Doğru Kullanmak – Metamodel Dil Kalıpları”, “Motivasyon”, “Düşünce Sistemleri” ve “Liderlik” konuları işlenmektedir.
Sokak Örgütlenmesi Eğitimi: Bu eğitim modülü aslında önce sokakları örgütlemeyi gerektirmekte ve eğitimden sonra standart bir çalışma modelini oturtmaktadır. Ülke genelindeki bütün mahalle ve köylerin öbek öbek örgütlenmesi hedeflenmiştir. Birbirine komşu olan 400 seçmen bir öbek haline getirilmektedir. Bunun için birbirine yakın küçük sokaklar birleştirilmekte, büyük sokaklar ise bölünmektedir. Daha sonra her öbeğe ilçe örgütü tarafından bir sorumlu atanmakta ve bu kişiler Parti Okulu tarafından eğitilmektedir. Eğitilen bu kişiler kendi öbeklerinde ev ziyaretleri yaparak “Komşunu tanı, onu dinle ve bir iyilik yap” mantığıyla çalışmalar yapmaktadır. Tüm bu çalışmalar BİTEM ile işbirliği ile hazırlanan bir yazılımla takip edilmektedir.
Ayrıca her ilçede kendi mesleği ile ilgili konularda seçmenlere yardımcı olmaya gönüllü kişilerin listeleri oluşturulmakta ve seçmenlerin sorunları çözülmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalar seçim zamanı dışında yapılmakta böylece seçmenin önce sempatisini, sonra güvenini ve en sonunda da oyunu kazanmaya çalışılmaktadır. 81 ilde öncelikle birer pilot ilçe seçilmiş ve bu ilçede çalışmalar başlatılmıştır. Çalışmalar adım adım tüm Türkiye’ye yayılmaktadır. İlk eğitim 8 Aralık 2018 tarihinde Ankara Mamak’ta verilmiştir.
Sokak Örgütlenmesi Eğitimi yarım gün sürmekte ve Sokak Örgütlenmesi Modeli, İntranet Sistemine Girerek Pratik Uygulama Yapılması, “Komşunu Tanı, Onu Dinle ve Bir İyilik Yap!”, Ev Ziyareti Drama Uygulamaları, Sosyal İyilik Örnekleri, Öbek Sorumluları İle Pratik Uygulama dersleri uygulamalı olarak anlatılmaktadır.
Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetimler Eğitimi: Belediye meclis üyelerinin eğitimine yönelik olarak hazırlanmıştır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilen üyelerimizin tümüne yönelik eğitimler verilmiştir.
Belediye meclis üyelerine verilen eğitim bir tam gün sürmekte ve “CHP Tüzük, Yönetmelik ve Programına Göre Belediye Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları”, “Belediye Kanununa Göre Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları”, “Belediyelerde Planlama ve İmar”, “Belediye Meclis Üyeleri İçin Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler”, “Stratejik Plan”, “Katılımcı Yerel Yönetim Anlayışı” dersleri anlatılmaktadır. Teknik dersleri daha önce belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği yapmış olan eğitmenler, diğer dersleri ise Parti Okulu’nun kıdemli eğitmenleri vermiştir.
69 ilimizde gerçekleştirilen 82 eğitimde, 2455 belediye meclis üyemize Yerel Yönetim Eğitimleri verilmiştir. Eğitimler 15 Mayıs 2019 tarihinde İzmir’den başlamış olup, 12 Kasım 2019 tarihinde Adana’da tamamlanmıştır. Bu şekilde 81 ilimiz içinde belediye meclis üyesi olanların tamamına bu eğitim hizmeti sunulmuştur.
İl Genel Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetimler Eğitimi: İl genel meclis üyelerinin eğitimine yönelik olarak hazırlanmıştır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde il genel meclis üyesi seçilen üyelerimizin tümüne verilmiştir.
İl genel meclis üyelerine verilen eğitim bir tam gün sürmekte ve “CHP Tüzüğü, Yönetmelikleri ve Programına Göre İl Genel Meclis Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları”, “İl Özel İdaresi Organları, Görev ve Sorumlulukları”, “İl Genel Meclisi Toplantı Usul ve Esasları”, “Stratejik Plan, Denetim ve Faaliyet Raporu”, “İl Genel Meclis Üyeleri İçin Etkili İletişim ve Halkla İlişkiler”, dersleri anlatılmaktadır. Teknik dersleri daha önce il genel meclis başkanlığı veya üyeliği yapmış olan eğitmenler, diğer dersleri ise Parti Okulu’nun kıdemli eğitmenleri vermiştir.
Eğitimler 28-29 Eylül 2019 tarihlerinde Ankara’da ve altı sınıf halinde, bütün il genel meclis üyelerimize verilmiştir.
Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi: Genel ve özel alanlarda bütün politikaların sosyal demokrat bir zihniyetle nasıl oluşturulması ve değerlendirilmesi gerektiğini anlatmak üzere kurgulanmış bir eğitim modülüdür. Bu modül ile artık partimize politikacı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi ve Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi’ni tamamlayanlara verilmektedir.
Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi ikişer günlük iki ayrı modül olarak tasarlanmıştır. Birinci modülde “Sosyal Demokrat Politikalar-Genel Çerçeve”, “Ekonomi Politikaları”, “Dış Politika”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Tarım Politikaları”, “Enerji Politikaları”, Sağlık Politikaları”, “Çevre Politikaları” atölye çalışmaları şeklinde yapılmakta ve katılımcılar konunun uzmanları tarafından yönlendirilmektedir.
İkinci modülde ise “Sosyal Politikalar” “Gençlik Politikaları”, “Yerel Yönetim Politikaları”, “Engellilere ve Dezavantajlılara Yönelik Politikalar” ve “Eğitim Politikaları” işlenmektedir. İlk eğitim 30 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da verilmiştir.
Eğitimde sivil toplum örgütleri ile işbirliğine önem verilmiş ve Sosyal Demokrasi Derneği ile ortak eğitim işbirliği protokolü 14 Mart 2018 tarihinde imzalanarak siyasi parti-sivil toplum iletişiminin güçlendirilmesi hedeflenmiştir.
CHP Parti Okulu kurulduğu günden bugüne “Birlikte Öğrenme” ilkesine göre hareket ederek parti üyelerinin ve uzmanların bilgi ve deneyimlerini, yine eğitim modülleri aracılığıyla üyelere ve parti kadrolarına, öz gücüyle aktarmayı hedeflemiştir.
CHP Parti Okulu çalışmalarını dört ana eksen üzerinde sürdürmektedir:
CHP Parti Okulu 2011’den bugüne kadar “emeğin en yüce değer” olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halk Partisi, halkımıza siyaseti öğretmek için bir okul olacaktır” sözlerinden ilham alarak ve “İktidar Yolu, Parti Okulu” sloganıyla çalışmalarına büyük bir tutkuyla ve kurumsal olarak devam etmektedir.
TABLO 1: PARTİ OKULU’NDA GÖREV YAPAN PARTİ İÇİ EĞİTİM BİRİMİ ÜYELERİ
Adı Soyadı
Göreve Başlama Tarihi
Görevden Ayrılma Tarihi
Aytuğ Atıcı
09.02.2016
Devam Ediyor
Ümit Erkol
24.02.2016
Tuba Canlı
Özden Akkiray
21.09.2016
Sezgin Öztürk
01.06.2016
Aydın Yaşar
Serpil Ejder
Nazlıgül Aktaş
Yıldırım Kaya
23.06.2016
04.02.2018
Tuğrul Köprülü
Çağlar Akay
10.05.2017
Sibel Özdemir
25.04.2018
Deniz Yavuzyılmaz
23.10.2018
Müzeyyen Şevkin
Ensar Aytekin
Miraç Gül
26.11.2018
Ferhat Köprülü
17.10.2019
Gaye Usluer
28.11.2019
TABLO 2: PARTİ OKULU’NDA GÖREV YAPAN KOORDİNATÖRLER
İl
Koordinatör
Adana
Mustafa Çinkılıç
Ümit Remzi Atay
31.05.2017
Adıyaman
Hanifi Çavuş
Kader Onuk
26.02.2019
Afyonkarahisar
Savaş Erdoğan
Bora Karakaya
14.12.2016
05.10.2016
Ağrı
Mehmet Akdağ
Recep Durmuş
18.12.2019
19.11.2016
Amasya
Hatem Doğanbaş
Ankara
Ümit Erkol (İl)
Berkay Aydın (1.Bölge)
Meral Özer (1.Bölge)
Taner Kırmızıgül (2.Bölge)
Hicran Ceylan (3.Bölge)
29.11.2016
08.11.2018
04.05.2017
Antalya
Fatma Hakikat
Artvin
İlyas Şahin
Okan Ersöz
24.07.2018
Aydın
Bülent Salih Doğan
Serpil Gülertekin
12.06.2018
Balıkesir
Seval Bozkurt
Hürmüz Avcı
06.04.2016
29.05.2018
Bilecik
Ali Osman Üstün
Efsun Gönül Şahin
15.11.2016
Bingöl
Bitlis
Bolu
Çiğdem Ulusoy
Burdur
Ali Özkaya
Turan İş
25.05.2018
Bursa
Mehmet Uğur Sertaslan
Güner Aklan
Nimet Yıldız (2. Bölge)
Özlem A.Önsoy (1. Bölge)
06.04.2018
Çanakkale
Murat Hoşgör
Muhammed Güngör
17.11.2016
19.10.2016
Çankırı
Mahmut Eren Telli
11.05.2016
23.05.2017
Çorum
Nazik Bulut
Denizli
Necdet Bardan
Diyarbakır
Derya Erdemoğlu
Musa Kaya
Edirne
Abdullah Yeşen
12.12.2019
Yüksel Aksoy
Elazığ
Ayten Çekil
Erzincan
Erdal Evirgen
Erzurum
Okan Can
Eskişehir
Gaziantep
Ayten Baydar
Giresun
Ömer M. Yılmaz
Gümüşhane
Hacı İsmail Demirel
21.03.2019
Hakkari
İhsan Apaydın
24.03.2017
Hatay
Sibel Hakverdi
Samet Eskiocak
25.09.2018
Isparta
Mehmet Kaş
Talimdar Üzümcü
07.02.2019
İçel (Mersin)
Harika Levent (2. Bölge)
Ali Güven (1.Bölge)
04.12.2018
İstanbul
Özcan Baripoğlu (İl)
Serdar Talu (2. Bölge)
Derya Şentürk (1. Bölge)
Güler Ümüt (2. Bölge)
Erdoğan Bayrakoğlu (3.Böl)
24.03.2016
İzmir
Abdullah Aydemir (İl)
Tülay Bayır (1. Bölge)
Cahit Kişioğlu (2. Bölge)
Kars
Onur Uludaşdemir
18.05.2016
23.11.2016
Kastamonu
İlhan Demir
Hakan Oral
20.03.2018
15.03.2018
Kayseri
Mazhar Oğuz Özsoy
Halis Yavuzyaşar
01.11.2018
Kırklareli
Deniz Gülşen
Özgür Kaya
11.06.2018
23.04.2018
Kırşehir
İsa Şahin
06.06.2016
Kocaeli
Arzu Türkkal
Özgür Çelik
07.12.2018
Konya
K. Tarkan Büyükoktar
Eda Akdoğan
Ebru Biçer
08.03.2018
26.12.2018
Kütahya
Nuran Altunseven
Mehmet Akarsu
22.03.2018
Malatya
Çiğdem Ağdağ
Süheyla Kavukçu
27.12.2016
Manisa
Mustafa Ada
İlksen Uludağ
Gökhan Görmez
14.06.2017
02.05.2018
Kahramanmaraş
Hülya Doğuç
H. Gürsel Taşın
27.04.2016
12.12.2018
21.11.2018
Mardin
Muğla
Mehmet Ceylan
Muş
Mehmet Şerif Sönmez
Nevşehir
Tayfun Ceyhan
Niğde
Abdullah Tuğrul
Ordu
Derya Gürsoy
Rize
Kazım Balta
Sakarya
Melek Yılmazer
Hüseyin Kurt
Samsun
Esra Deniz Karagöl
Mehmet Yurtseven
22.11.2018
Siirt
Doğan Karataş
30.11.2016
Sinop
Kadir Yavuz
Sivas
Özcan Erdoğan
Nilgün Korkmaz
09.05.2018
Tekirdağ
Aslı Dikerler
Yavuz Yalçın
Fevzi Çoban
19.07.2018
Tokat
Azam Yazıcı
19.03.2019
Trabzon
Uğur Değermenci
Tunceli
Kemal Zeki Solmaz
Şükrü Kılıç
30.11.2018
Şanlıurfa
Salih Kılıç
06.05.2017
25.11.2018
Uşak
Hasan Yüksel
Kahraman Topbay
21.05.2018
Van
Enver Özkaçmaz
Yozgat
Özgür Emre Codar
Okan Yaşar Elbaşı
Mutullah Üstün
28.02.2017
Zonguldak
Nurettin Yolcu
24.03.2019
Aksaray
Orhan Gül
Ender Yavaş
Bayburt
Özden Eraslan
Karaman
Özgür Cem Duran
09.01.2019
Kırıkkale
Arslan Öztemir
Batman
Mehmet Ekin
04.04.2017
Şırnak
Osman Yeren
Bartın
Meltem Öz
Ardahan
Yılmaz Çiftçi
Iğdır
Yalova
Gamze Sultan Biçer
01.12.2016
Karabük
Osman İsmail Tımar
20.07.2019
Kilis
Ahmet Özdemir
Mehtap Okatan
09.11.2016
Osmaniye
Esra Karagedik
Abdurrahman Akay
Aykut Kaplancı
25.02.2019
Düzce
Utku Topçu
Semahat Erdoğan
İ. Başak Tütüncü
İsmail Köroğlu
11.04.2018
28.08.2019
11.08.2019